MIX-invitatietoernooi

11 november 2019


Op vrijdag 8 november werd bij TC Raoktum een MIX-invitatietoernooi georganiseerd. Leden van de club mogen iemand inviteren om met dit toernooi mee te doen.

Een gezellige groep van ruim 40 deelnemers ging om 19.15 van start. Het leuke van de mix-invitatie is dat de koppels, tijdens andere toernooien en competities vrijwel nooit met elkaar samenspelen. Routines en tactieken moeten tijdens het spelen ontdekt worden. Ook wordt de tijddruk tijdens het spelen gevoeld. Wan de wedstrijd eindigt onherroepelijk als er door de spelleider met de schoolbel wordt geklingeld. Het team dat op dat moment de meeste games heeft gewonnen wint. Als je dit alles op een rij zet, dan is het steeds weer een verrassing welk team winnend van het veld komt. De strijd wordt daarbovenop nog eens heftiger omdat spelers die normaal met elkaar spelen nu tegenover elkaar komen te staan… en dat levert geweldige fanatieke en strijdende spelers op. Natuurlijk is winnen leuk, maar het spelplezier is natuurlijk veel belangrijker.

Zo speelde ieder team drie wedstrijden. Tussendoor werd door de organisatie, drie actieve leden van de club: Toos, Ria en Marianne, gezorgd voor wat lekkers. Zo genoten de teams na van een hapje, terwijl ze een praatje maakten met hun tegenstanders.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werd om half 12 de uitslag bekend gemaakt. Op de 3e plaats zijn Marco Bijkerk & Elly Zwart geëindigd, de 2e plaats is veroverd door broer en zus Wim & Miranda de Bie. De eerste plaats was een dubbele 1e plaats namelijk door: Theo Vos & Marloes Donders en Ruud Zijlstra & Miranda Boer. Ze namen een mooie dinerbon in ontvangst. Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig bij TC Raoktum en schreven diverse teams zich alweer in voor het volgende MIX-invitatietoernooi dat voor 6 november 2020 gepland staat. De club kijkt terug op een gezellig toernooi, mede dankzij de organisatie en de aanwezige tennis(t)ers!

Nieuwscategorieën